NODO schiet het seizoen van start in de Super Afdeling!

 

madrid marcos

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 6 september is het zover.  Nodo opent de competitie in de Super-afdeling met een spannend duel  tegen PW DIEST.
De Nodo-dirigenten willen dit seizoen de gevaarlijke Play-Downs vermijden en gingen tijdens de transfertperiode naarstig op zoek naar versterking.
Die werd gevonden in Frankrijk  en in het Zuiden des lands met name de internationals Marcos Madrid (Mexico) en Benjamin Rogiers (België).
Beiden zullen elk 4 wedstrijden betwisten aan de zijde van Gavin Evans en Yannick Maes.
Yannick,  onze trouwe Kempenaar , werd beloond met een A22 klassement en behoort  aldus tot de top 25 van België. Yannick wil zich waarmaken in dit hoge gezelschap en legt er op de trainingen – bijna dagelijks – duchtig de pees op.
Misschien dat de verwachtingen in Gavin Evans niet helemaal gerealiseerd zijn,  toch mag Gavin terugblikken op een “voldoende” . Bewijs hiervan is zijn stijging met 2 plaatsen tot een As14 klassering.  Nodo vertrouwt erop dat Gavin nog sterkere prestatie’s laat zien in het komende seizoen.

Blikvanger dit seizoen wordt ongetwijfeld de Mexicaan Marcos Madrid. Marcos woont in het Franse Montpellier en speelt in de Franse hoogste divisie bij Nice. Met de dubbele aansluiting kan hij ook aan de slag in België. Op de laatste wereldranglijst bekleedt hij de 183e plaats.  Op het recente WK in Parijs kon hij zich op de eindtabel plaatsen bij de laatste 128 en werd daar uitgeschakeld door Wang Hao na een meer dan behoorlijke partij.
De 27-jarige Madrid bezit ook de titel van kampioen van Centraal Amerika en heeft dus heel wat in zijn mars. Als Belgisch klassement verwachten wij een As2 of As3. Top dus.

De jonge Waal Benjamin Rogiers heeft een minder seizoen achter de rug. Als kopman van een zwak Caj Mir moest hij telkens op zijn maximum spelen om in de race te blijven, maar dat kon zelfs niet verhelpen dat hij geconfronteerd werd met de degradatie. Bij Nodo weet
Benjamin zich beter omringd en ziet er naar uit om zich te tonen aan de Antwerpse supporters. Dat deed hij verleden week reeds op het A-tornooi in Torhout waar hij de finale speelde. Zeer sterke prestatie van Rogiers in de halve-finale, waar hij zowaar de nr. 97 van de wereld,  de Hongaar Pattantyus met nipte 4-3 cijfers te grazen nam.

Nu reeds noteren: Vrijdag 6 september 2012 – 20.15      NODO  –  PW DIEST

Nodo-team: Marcos Madrid (WR. 183) – As3 – Gavin Evans (WR 632) – As14 –   Yannick Maes – A22

foto: Marcos Madrid