Burger over verkeersveiligheid in Stabroek

Omdat er in de Heuvelsstraat en in de Frans Hotagstraat familie woont, ben ik geregeld in die buurt. Enkele zaken trokken mijn aandacht !
Zo heb ik in de laatste 4 maanden aan de “rotonde“ in Heuvels reeds vier (4 !) maal fietsers tegengekomen die in de verkeerde richting reden! Eén maal was het zelfs een volledige groep van om en bij de 30 fietsers die door de enkel richting reden !
Tot vandaag is er nog geen ongeval gebeurd, maar dat zal zeker nog komen! Vooral aangezien de bewegwijzering aan de splitsing zéér onduidelijk is aangegeven !
Mocht daar een ongeval gebeuren acht ik het bestuur van Stabroek verantwoordelijk!

Verder is er sinds de omleidingen wel eens een snelheidscontrole uitgevoerd. Echter, er wordt vergeten dat de slimste mensen die aan het einde van de Waterstraat telkens aan een rood licht staan, een snellere weg hebben gevonden !
Namelijk via Heuvels en de Frans Hotagstraat ! Deze straten zijn de laatste tijd herschapen in snelheidsroutes! (normaal  max. 30 km/u !) De bewoners daar en de wandelaars durven hun huis niet meer uit !

Het wordt dringend tijd dat er in deze straten eens een deftige snelheidscontrole gaat gebeuren! Het is niet enkel nodig in bv de Rijstraat! Indien u in de spitsuren een controle uitvoert garandeer ik u een stevig inkomen voor de gemeentekas !
Het is nu ook gebleken dat er auto’s zijn die via de Frans Hotagstraat en Heuvels richting Stabroek rijden . Als ze dan zien dat ze ter hoogte van de Waterstraat niet rechts af mogen keren ze “kwaad “ om en rijden tegen hoge snelheid terug!
Hier zou  een verkeersbord “enkel plaatselijk verkeer “ misschien helpen !

Wij hopen dat de gemeente voor deze zaken snel een oplossing vindt!

M.M. , Kapellen

Een reactie

 • Als inwoner van Frans Hotagstraat wil ik hier toch op reageren.

  De situatie aan Heuvels is inderdaad gevaarlijk voor fietsers die verkeersborden niet lezen én wagens die meestal >30km/u rijden. Mensen rijden nu eenmaal niet graag rond, ook al zijn het maar enkele meters, of extra signalisatie zou helpen betwijfel ik dan ook.

  In de Frans Hotagstraat is door de werken inderdaad meer verkeer richting Kapellen, afkomstig uit Waterstraat maar geen (exclusief verdwaalde wagen) verkeer dat niet plaatselijk is uit de andere richting. Binnendoor rijden langs Heuvels-Frans Hotagstraat is ook niet sneller, weliswaar minder verkeersdrempels maar zone 30 (!!!) en lastig uitkomen op de grote baan, waar het aan de Waterstraat vlot geregeld is met verkeerslichten.

  De wagens die de Frans Hotagstraat verkeerdelijk inrijden en dan “kwaad tegen hoge snelheid terug rijden” rijden meestal tegen dezelfde snelheid anders in de straat rond. Respect voor de snelheden in bebouwde kom, zones 30 en bij werken ligt altijd moeilijk.

  Met andere woorden, de hinder die de straat (naar mijn mening) heeft is niet meer of minder dan anders 🙂

  P.s.: midden maart 2013 heeft er een controle plaatsgevonden (telling+snelheid)