Nog altijd geen nieuw districtsbestuur in de Polder

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is nog altijd geen akkoord bereikt tussen N-VA en Team 2040 over de samenstelling van het nieuwe districtsbestuur.
 Er wordt vanuit de onderhandelaars weinig gelost over de besprekingen. Maar  een ingewijde die van dichtbij de zaken volgt, gaf enige uitleg. De N-VA die zes zetels haalde op de vijftien, zou de burgemeester leveren en verder het voorzitterschap van de raad en één schepen. Team 2040 (SP.a samen met CD&V en Open Vld) haalde vijf gekozenen en zou twee schepenen krijgen.
 Rudi Sempels die bij N-VA de lijst trok en de meeste voorkeurstemmen haalde, wordt geen districtsburgemeester omdat hij dit niet kan laten samengaan met zijn beroepsbezigheden. Hij zou schepen worden terwijl het burgemeesterschap naar zijn partijgenoot Karel Geeraerts zou gaan. Om het voorzitterschap van de districtsraad wordt nog strijd geleverd. Aan de hand van de voorkeurstemmen zou dit de Vlaamsnationalist Willem van Alsenoy (voorzitter van N-VA) zijn.
 Bij Team 2040 wordt uittredend burgemeester Bartholomeeussen schepen. Naar wie het tweede mandaat gaat is  nog niet zeker. Mogelijk wordt dit Nathalie Aertssen die op de lijst werd verkozen als SP.a-lid. Zij is de enige vrouw die kans maakt. N-VA heeft geen vrouwelijke verkozenen op overschot omdat Danielle Meirsman naar de gemeenteraad gaat. Bij Burgerbelangen is een man gekozen. Vlaams Belang pakt uit met drie vrouwen. Maar die mogen echter niet meedoen ingevolge het ‘cordon sanitaire’.   

3 reacties

 • het ging allemaal beter zijn met de NV-A zeiden ze

 • Beste Steven,

  ook al woon ik niet in Berendrecht, ik denk dat het belangrijk is om een burgemeester te hebben met vele kwaliteiten. Ik vind het dan ook niet erg dat, wanneer er andere verkozenen zijn die misschien ook heel wat in huis hebben, de burgemeestersjerp over nemen. Het belang van het volk staat voorop, lost van de postjes.
  Ik begrijp uw frustratie omdat je zelf niet verkozen bent als lijsttrekker, maar geef andere dan tenminste de kans om zich te bewijzen, om een goed bestuur te vormen voor ALLE inwoners van de polder.

 • Steven Van Dieven

  Allereerst wens ik Danielle veel succes in de gemeenteraad…eindelijk iemand van dit district in deze raad. Het stemt mij enigszins positief dat de grootste partij de burgemeester zal leveren hoewel ik de aangekondigde reden van onverenigbaarheid owv het werk, hoewel plausibel, een zwak argument vind voor een lijsttrekker??? De hype van NVa was vooraf bekend, dan is deze reden volgens mij zwak en ondoordacht. Dit is volgens mij ook een Primeur in Antwerpen…misschien wel Vlaanderen. Een lijsttrekker, indien mogelijk na de verkiezing, moet gaan voor de sjerp volgens mij persoonlijk dan.
  Wat er ook uit de bus zal komen, hoop ik dat de nieuwe formatie/bureau gestructureerd en vooral uniform zal werken op alle vlakken en dossiers.
  Ik feliciteer hierbij ook alle verkozenen en hoop dat zij een gedreven en vooral productieve ambtstermijn zullen doorgaan, waarbij iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid zal nemen.