N-VA en Team 2040 ondertekenen bestuursakkoord

De coalitiebesprekingen in het Polderdistrict zijn rond. Maandag10 december  kwamen de onderhandelaars van N-VA Polder en Team 2040 bijeen voor een laatste onderhandelingsronde. “We hebben tijdens de laatste knelpunten weggewerkt en zijn blij dat er een evenwichtig en ambitieus bestuursakkoord op tafel ligt”, laten Marcel Bartholomeeussen voor Team 2040 en Willem van Alsenoy voor N-VA weten. Beide voorzitters ondertekenden het bestuursakkoord. Na de inhoudelijke onderhandelingen starten nu de gesprekken over de verdeling van de bevoegdheden en de mandaten. “Op het einde van de week laten we Team 2040 weten welke bevoegdheden N-VA graag wil. Onze coalitiepartner reageert hierop en pas daarna worden namen op de bevoegdheden gezet”, zegt van Alsenoy. Het district moet naast een burgemeester ook drie schepenen hebben. Er mag een districtsvoorzitter worden aangeduid.

Een reactie

  • Steven Van Dieven

    Ik wens deze coalitie alle succes en hoop alleen dat we nu een homogene meerderheid gaan krijgen die unaniem standpunten kan en gaat verdedigen. Dit in alle aspecten van het bestuursakkoord en/of maatschappelijke ontwikkelingen die zich in de loop van de volgende termijn zullen manifesteren. Laat deze legislatuur de oppositie over aan de raadsleden die geen deel uitmaken van de meerderheid (bureau en/of raadsleden)…dit is geen slag onder de gordel enkel een goede raad om de vervelende en vooral lachwekkende situaties van weleer te vermijden.
    Ik kijk uit naar de uiteindelijke zetelverdeling… . Wie? Wat? Deze reactie wordt zeker vervolgd de winnaar was dan ook meer dan duidelijk…