Uw gemeente na 6 jaar gewikt en gewogen


In het zicht van de gemeente- en districtsraadsverkiezingen van 14 oktober hebben onze medewerkers de bestuursakkoorden van zes jaar geleden onder het vergrootglas genomen. Zij zochten wat verwezenlijkt werd en wat in het dak bleef steken. Zo objectief als mogelijk (zelf hebben ze jarenlang de plaatselijke politiek gevolgd) maakten zij de balans op. Na wikken en wegen gaven zij een quotering: goed, middelmatig of onvoldoende.
In vier gevallen staat ‘klein duimpje’ in de hoogte. Het gaat om Brasschaat, Kapellen, Kalmthout en het Polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Het Stabroeks beleid werd als middelmatig beoordeeld. Het Ekers districtsbestuur kwam het slechtste uit de bus. Het kreeg een onvoldoende en een duim die naar omlaag wijst.

Lees er alles over in ons magazine van deze week. Uiteraard zullen betwistingen oprijzen alnaargelang de beoordeling bekeken wordt door meerderheid of oppositie, door mensen ook die zich op de een of andere manier benadeeld voelen. Laat ons gerust uw mening kennen. Wij publiceren ze op de website. Doe het kort en bondig, op een hoffelijke wijze. De beste en pittigste beoordelingen krijgen ook een plaats in ons magazine. Deze week hebben we dan ook geen pollvraag meer maar geef uw mening over uw gemeente.

4 reacties

 • Run...Bart...run!

  En omdat het MAAR gemeenteraadsverkiezingen zijn, zijn de belangen minder groot en durft men wel zijn kans gaan? En u hebt gelijk, ik stel mij inderdaad die vraag. Meer nog, die vraag wordt vervolledigd met “waarom??? Na de verkiezingen gaan ze toch weer in één coalitie en blijft alles zoals het was. De zakkenvullers!”

 • tijd voor verandering

  @ Run!…Bart…run!: het zijn nu gemeenteraadsverkiezingen en geen federale verkiezingen! Maar ik begrijp dat u dat niet wil snappen en zelf langs de zijlijn staat te roepen “moet ik nu weeral gaan stemmen?”. Trouwens CD&V is terug groter geworden dankzij het kartel!

 • Run!...Bart...run!

  Oei, da’s zoals bij de vorige verkiezingen! Gaat N-VA nu ook weer “haar poot stijf houden” en de financiële put aan de andere overlaten of gaan ze hun verantwoordelijkheid opnemen? Het is natuurlijk veel makkelijker om langst de zijlijn te staan roepen!

  Ik voel hem al komen; “Wij hadden ideeën genoeg en wij wisten de oplossingen wel maar de rode, de blauwe, de groene, de oranje en de WALEN, hadden alles al opgemaakt of ze wilden niet meer meewerken!” BOE HOE, heel de weg naar huis toe!

  Uw geliefde partij heeft mijn stem al eens gehad en Bartje heeft me “dik” in de steek gelaten! Het enige dat hij, met mijn stem, heeft opgelost; is 48 Kg aan vet! Deze ezel zal zich dus ook maar eenmaal stoten, geen twee keer!

  En…zonder het kartel met de CD&V stond de N-VA nu naast dat ander deel van de vroegere VU nml. NERGENS! En wat die foto’s in de Polder betreft; Wie z’n tronie prijkt er dagelijks in de kranten of in de weekbladen? Wie doet/deed er alles aan om met die zelfde tronie in elk Tv-programma te komen? De pot verwijt de ketel dat…?

 • tijd voor verandering

  Het gemeentebestuur van Stabroek heeft de voorbije 6 jaren niets anders gedaan dan zoveel mogelijk op de foto in het polderke. Na 18 jaar CD&V en Open VLD wordt eens tijd voor een serieuze verandering. Spijtig genoeg is de kassa zo goed als leeg. En dat is niet enkel in Stabroek maar ook in de andere gemeenten van Vlaanderen. In het zesde jaar wordt er altijd heel veel geld uitgegeven. Onverantwoord is dat.