Fietspad Brasschaat-Wuustwezel krijgt vorm

Er komt een tijdelijke snelle oplossing voor de aanleg van een fietspad langs de Bredabaan (N1), tussen Maria-ter-Heide (Brasschaat) en Gooreind (Wuustwezel). Het project werd zeven jaar geleden opgestart maar er is tot op heden nog geen beslissing genomen. Er werden verschillende opties bestudeerd naar kostprijs, verkeershinder, veiligheid, rooien of behoud van bestaande bomen en onteigeningen. Daaruit bleek dat de gemeente Brasschaat de uitgave niet kan dragen en is het volledig afhankelijk van subsidiëring door de Vlaamse Overheid. Op voorstel van CD&V fractieleider Francis Germain komt er nu een tijdelijke oplossing. Het fietspad zal geschilderd worden op de plaats waar nu parkeerstroken zijn en de schildering zal eind augustus aangebracht worden. Daarnaast komt er in september een informatieavond om de bewoners van Brasschaat en Wuustwezel te informeren over de plannen voor het definitieve fietspad.