Opnieuw meer dan 20.000 mensen op Scheldwijding in Doel

 

Zondag 11 augustus, zakten opnieuw duizenden mensen af naar Doel om hun solidariteit te uiten met het Scheldedorp dat niet weg wil.  De stoet en de traditionele Scheldewijding  trokken de meeste aandacht van het volk. Daarnaast was er de traditionele feest- en rommelmarkt, kunstateliers, ambachten, een demo schapen drijven, tentoonstellingen, vele optredens van bands en dweilorkestjes, en vooral een gezellige sfeer …. Naar aanleiding van de 45ste editie werden er een aantal nieuwe randactiviteiten georganiseerd.  Zo was er het Vlaams kampioenschap troswerpen. Diegene die van de grootste afstand met de tros de bolder treft werd kampioen.

Vele bezoekers kwamen met de boot naar de Scheldwijding. Er was een gratis veerverbinding Doel – Lillo. Ook de Waterbus bracht massa volk vanuit Antwerpen naar Doel.

foto’s Bruno Stevenheydens

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *