Tentoonstelling Art@Brasschaat by Donk

In het kader van ‘Art@Brasschaat by Donk Patio’ presenteert Winkelcentrum Donk Patio in Brasschaat vanaf donderdag 13 juni 2019 in samenwerking met NIQUI Gallery werk van kunstenares Ingrid van der Hoeven.

Ingrid van der Hoeven maakt drie dimensionale sculpturen, met overwegend de vrouwelijke figuur: als torso of staand. De beelden zijn samengesteld uit op elkaar verlijmde plaatmaterialen zoals MDF, gaatjesboard en zachtboard of kunstharsmaterialen. De plaatmaterialen worden verticaal verlijmd en met behulp van zaagsneden wordt de kledinglijn aangegeven. De lijmnaad tussen de lagen blijft zichtbaar, wat de rondingen van de vrouwen accentueert en de beelden dynamiek en scherpte geeft. In hun houding zijn de vrouwbeelden zowel uitdagend als alert maar ook bedachtzaam.

Niqui van Olphen is sinds vele jaren actief in de culturele sector op verschillende gebieden: van het onderbrengen van kunstverzamelingen, het uitvoeren van projecten in musea tot actieve fondsenwerving voor grote projecten. Zij baat tevens haar eigen kunstgallerij uit. Haar passie ligt in het bij elkaar brengen van mensen met verschillende (artistieke) talenten tot het bekomen van een gezamenlijk resultaat. (niquiconsultancy.eu)

De kunstwerken zijn nog de hele zomer te bewonderen op Donk Patio. Bovendien organiseert Art@Brasschaat by Donk Patio een leuke selfie-wedstrijd: maak een originele selfie bij één van de kunstwerken, plaats deze op Instagram (@artatbrasschaat) en win mogelijk één van de mooie prijzen. Deelnemen kan tot 1 september 2019.

Art@Brasschaat, een jaarlijks wederkerend evenement, wordt georganiseerd door de Handelaarsvereniging van Donk Patio, met de steun van het gemeentebestuur. De opbrengst van het event gaat deze keer naar Tejo VZW (www.tejo.be).

Winkelcentrum Donk Patio in Brasschaat is één van de eerste winkelcentra in België. U kan er terecht voor een brede waaier aan winkels en eetgelegenheden waar service en klantvriendelijkheid centraal staan.

Winkelcentrum Donk Patio – Het Beleefcentrum, Donksesteenweg 212 – 2930 Brasschaat