Loopcriterium van start

Aangemoedigd door de enthousiaste supporters, startte het loopcriterium van het district op vrijdag 17 mei aan de lokalen van Zandvliet Sport in het Armenstraatje. 85 sportievelingen schreven zich in. De deelnemers liepen rondjes van 2,5 km en hadden de keuze om deze 1, 2 of zelfs 4 keer af te leggen.  Het parcours liep over de Putsebaan, Aakstraat, het terrein van wegenbouwbedrijf ATF, achter ’t Hof, Antwerpsebaan, Kalmthousebaan, Bremstraat, Putsebaan en zo terug naar het Armenstraatje. De aankomsttijden werden elektronisch geregistreerd. De voetballers van Zandvliet Sport waren goed vertegenwoordigd. Vier spelertjes van de negenjarigen liepen zelfs de 10 km.

De top 3

Uitslag 2,5 km m.: 1) Rune Marynissen, 2) Siebe Cornelissens 3) Delano De Backer  

                      d: 1: Thaila Lanckbeen

Uitslag 5 km m.: 1) Micky Verschueren, 2) Jari Plompen, 3) Andy De Prins

                    d.: 1) Kathleen Rul, 2) Lisa Hendrickx 3) Carina Eyckmans

Uitslag 10 km m.: 1) Kevin Jacobs, 2) Victor Verstrepen 3) Maarten Huybrechts

                       d.: Christel Van Gaever, 2) Maaike Kerschot, 3) Sabine Van Den Bogaert

De volledige uitslag wordt gepubliceerd op de website van Zandvliet Sport

 

De tweede  loop vindt plaats op vrijdag 21 juni in Lillo Fort. Er wordt door het oude dorpje gelopen, over groen, langs de dijk naast de Schelde en door het haventje van Lillo. Aanvang 20 uur. Voorinschrijven 3 euro, kassa 5 euro – www.noordrunners.be

De derde loop is de kermisloop in Berendrecht. Op maandag 26 augustus, de vooravond van de Kermiskoers, kan je vanaf 20 uur je benen nog eens loslopen. Inschrijven via http://www.bendrechtkoers.be/

Het loopcriterium wordt afgesloten met de Noordrun in Zandvliet op 6 oktober. Info: www.noordrunners.be

Bij de eerste stratenloop in Zandvliet ontvingen de deelnemers een stempelkaart. Bij iedere loop van het criterium kan men een stempel verdienen. Een volle kaart geeft u recht op een leuk loopgadget. Dat ontvangt u na de Noordrun in Zandvliet.