Bunker (be)zoekt… zet zijn deuren open!

Bunker in het Mastenbos, Kapellen  

Dit weekend zetten vele bunkers uit de Voorkempen hun deuren open voor het grote publiek. De betonnen bouwwerken worden voor een weekend omgetoverd tot een kunsttentoonstelling, een lichtspektakel, boekenruilbunker of zelfs fietsherstelplaats. Laat je verrassen door een nieuwe kijk op het militair erfgoed uit onze regio van Kapellen tot Ranst! 

In Kapellen gaan de leerlingen van Sint-Lucas DKO aan de slag met vijf bunkers van het loopgravenpad aan het Mastenbos. Met recyclagemateriaal geven zij de bunkers een subtiele metamorfose. Daarnaast kan je in Kapellen deelnemen aan een escaperoom-bunker in domein de Uitlegger.

De natuurgidsen van VMPA stellen aan Perron Noord hun Schemerbunker open. Wie durft kan op blote voeten de schemer- en nachtdieren van de omgeving leren kennen. Ook aan de golf in Brasschaat vormen vier bunkers de basis voor workshops voor jong en oud. Laat je verrassen door jouw deelname aan een workshop beeldende kunst of poëzie. Toonmoment op zondag 19 mei om 14u!

Van Klunkerbunker tot Boekenruilbunker
In Schoten staat de Klunkerbunker klaar om jouw fiets een opwaardering te geven. Iedereen kan hier terecht om een (oude) fiets te laten herstellen. Kom zeker eens een kijkje nemen! Aan de Schans van Schilde kan je genieten van lichtsculpturen en lichtspektakels in het donker. Kom tijdens valavond even langs en ontdek het spektakel!

Lees je graag een boek? Kom dan even langs aan de Boekenruilbunker in Oelegem (Ranst). In deze bunker kan je jouw uitgelezen boeken een nieuw leven schenken en zelf een nieuw exemplaar meenemen.

18 en 19 mei – van 10u00 tot 17u00

Waar: 
Mastenbos en Heidestraat Zuid, Kapellen
Perron Noord en Melde, Brasschaat
Terheidedreef, Schoten
Schanslaan 2, Schilde
Knodbaan, Oelegem

Meer info:
www.militairerfgoedleeft.be

Copyright: Kobe Van Looveren