Feestelijk afscheid van tuinchef Arboretum Kalmthout 

tuinchef Eddy Avanture overhandigt symbolisch zijn ‘headgardener’bordje
aan opvolger Dirk Bouwens

Tuinchef Eddy Avanture krijgt eerbetoon voor 40-jarige loopbaan 

Eddy Avanture was veertig jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout, en ging op 1 mei officieel met pensioen. 

Tuinchef Eddy Avanture trakteerde zijn collega’s en vrijwilligers op een pensioenfeest in Arboretum Kalmthout. Een boomplanting in de witte tuin en een eigen gepersonaliseerde tuinbank vormden één van de vele emotionele hoogtepunten die dag. Eddy plantte samen met kersverse tuinchef Dirk Bouwens een wit-bloeiende boomcamelia Stewartia pseudocamellia ‘Ogisu’ aan. De tuinbank kijkt uit op deze boom in de Witte tuin en zal een blijvende herinnering zijn aan zijn veertig gepassioneerde jaren in Met pensioen, maar geen écht afscheid

Het pensioenfeest van tuinchef Eddy was meteen ook een uitgelezen moment om zijn opvolger, de 38-jarige Dirk Bouwens, officieel aan te stellen.

Gelukkig betekent Eddy’s pensioen geen definitief afscheid van het arboretum, want ook erna blijft hij zijn expertise ter beschikking stellen van de tuin als lid van het wetenschappelijk comité.

‘Van madeliefje tot Sequoiadendron’

Eind 2018 schreef Eddy Avanture het boek ‘Van madeliefje tot Sequoiadendron. 40 jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout’. Daarin neemt hij de lezer mee op vier seizoenswandelingen en vertelt hij honderduit over zijn verbondenheid met de planten, de geschiedenis van het arboretum en de vele soulmates die hij er heeft leren kennen.  Het boek is  rijk geïllustreerd met foto’s uit het archief van Eddy en Arboretum Kalmthout. Het is exclusief te verkrijgen in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout, of online te koop via de website van Arboretum Kalmthout. (128 p., € 19,95) www.arboretumkalmthout.be

Copyright: Arboretum Kalmthout