Sergio vervangt Def Dames Dope op dorpsdag Kapellen

Het Kapelse Dorpsdagcomité heeft de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de Kapelse Dorpsdag van zondag 19 mei. Traditioneel zou de Dorpsdag plaats hebben op de laatste zondag van mei maar omdat op die dag de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen worden gehouden, werd uitgekeken naar een andere datum. Omdat de jaarlijkse Feestmarkt op het Marktplein plaats zal vinden op donderdag 30 mei, ter gelegenheid van O.H. Hemelvaart, zal de 33ste Kapelse Dorpsdag een weekje vroeger dan normaal, namelijk op zondag 19 mei worden georganiseerd. Het gekende concept, met honderden standhouders in het centrum van Kapellen, blijft behouden.

Het Dorpsdagcomité werkte een programma uit waarbij jong en oud aan hun trekken komen. Die dag zetten handelaars, verenigingen, KMO’s, marktkramers, sportclubs, scholen en organisaties hun beste beentje voor. Je kan er met je kinderen ook terecht op de kermis (Guyotlei) of gezellig kuieren langs de rommelmarkt (Olmendreef). In totaal gaat het om zo’n 250 standhouders/attracties. De officiële opening vindt plaats om 11 uur op het Dorpsplein. Aansluitend maken de prominenten, onder muzikale begeleiding van de doedelzakspelers van de Red Hackle Pipe Band, een rondgang over de Dorpsdag.

Het programma van het hoofdpodium op het Dorpsplein ziet er als volgt uit: 11 tot 15 uur demo’s dansscholen en sportclubs, 15 uur optreden van Sergio (in vervanging van Def Dames Dope), 16 uur De Kreunaers en van 18.30 tot 20 uur optreden van de coverband Casserole Fermer. Het centrum van Kapellen is die dag, van 7 tot 22 uur, volledig autovrij. Bussen van het openbaar vervoer volgen een omleiding met tijdelijke haltes.