Sieg De Doncker geeft inwoners 5 opdrachten op opening festival ‘Sterren van de Polder’

 

Het startfeest van het dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’ lokte op zondag 12 mei  500 bezoekers naar het grasplein Viswater in Berendrecht. Met dit festival vieren Berendrecht en Zandvliet hun 900-jarige bestaan.

Het feest begon vanaf 12 uur met een picknick waar bezoekers vooraf voor inschreven. Liefst 129 picknickers, waarvan 90 volwassenen en 39 kinderen bestelden vooraf een menu. Er waren er ook die zelf hun picknickmand hadden meegebracht. Samen genoten ze van een zonnig middagmaal op het plein.

Vijf opdrachten

De bewoners van Berendrecht en Zandvliet konden de voorbije weken niet naast mysterieuze sterrenzuilen op de invalswegen kijken. Ook het filmpje waarin televisiegezicht Sieg De Doncker de inwoners leek uit te dagen werd veel bekeken.
Om 13 uur kwam Sieg het podium op en legde de 5 opdrachten voor aan de aanwezigen, allen verwijzend naar het 900-jarig bestaan. Aan de bewoners werd gevraagd de vijf opdrachten tegen 10 juni, het slotfeest van ‘Sterren van de Polder’  tot een goed einde brengen, zodat Berendrecht en Zandvliet voortaan echte sterrendorpen zijn.

De vijf opdrachten zijn een hele uitdaging. We geven een overzicht:
1) Zorg voor een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen.
2) Onder de sokkel van een nieuw kunstwerk komt er een tijdscapsule. Verzamel daarvoor tegen het slotfeest minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten, foto’s … met betrekking tot het Zandvliet en Berendrecht van vroeger en nu. In het najaar zal dit grote nieuwe kunstwerk onthuld worden als aandenken van het 900-jarig bestaan van de dorpen.
3)Breng tijdens het slotfeest minstens 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium.
4) Bedenk en bak een origineel koekje waarvan er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden. Het koekje moet uniek zijn in vorm en smaak en verwijzen naar Berendrecht-Zandvliet.
5) Maak een krantje met verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de 900-jarige dorpen. Tegen het slotfeest moeten er 900 krantjes van minstens 20 pagina’s gemaakt zijn. Het krantje bevat een mix van tekst en beeld en moet voor alle leeftijden leuk zijn.

Geïnteresseerden konden meteen ter plaatse al brainstormen over de opdrachten. Wie er op het startfeest niet bij kon zijn, en graag wil meedoen, vindt alle informatie over de werkgroepjes en de opdrachten op www.sterrenvandepolder.be.  Via de Facebook-pagina van het district en vrijetijdscentrum De Schelde kan iedereen de komende weken de vorderingen mee volgen.

Ondertussen konden de kinderen zich volop uitleven in de mobiele speelkamer. Verenigingen van het district zorgden voor drankjes, pannenkoeken en hotdogs. Er was een optreden van ‘Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra’ en FIXKES sloten het startfeest af.

Slotfeest

Op pinkstermaandag 10 juni komt Sieg naar Zandvliet om er het grootste straatfeest van het land te dirigeren. Spannendste moment is dan uiteraard de onthulling van de behaalde sterren. Daarnaast zorgen enkele groepen, kinderanimatie, foodtrucks en terrasjes voor sfeer en een onvergetelijke muzikale namiddag in het Armenstraatje. 

Alle info vind je terug op www.sterrenvandepolder.be.