Alke Roes 25ste koningin van de Vrije Gans

 

Zaterdag 4 mei reed de Vrije Gans op het Kristus Koningsplein in Ekeren.  29 amazones traden aan, waarbij zes nieuwkomers.

In de voormiddag werd uittredend koningin Annemieke Kanora bij haar thuis uitgehaald. Omstreeks 15 uur begon de strijd op het plein. De dames trotseerden zon, regen en hagel, niets hield hen tegen. Toen Kalinka Willekens de kop uit het net plukte steeg de spanning. Evy Vangenechten trok het net er helemaal af. Toch moest er nog goed getrokken worden. Het was uiteindelijk Alke Roes die de gans onthoofdde. Alke werd gekroond door keizer Maarten Gabriels.

Alke Roes, 20 jaar, afkomstig uit Berendrecht is samen met Michael Pauwels. Alke is werkzaam in Klina. Het was haar 4de deelname.

Omdat het dit jaar de 25ste keer was dat de Vrije Gans uitreed, schonken zij de opbrengst, een cheque van 6.375 euro, aan de Vluchtheuvel. 25 jaar geleden mochten zij ook een mooi bedrag ontvangen. Een delegatie van de Vluchtheuvel was present.

Een uitgebreid verslag kan je lezen in ons magazine dd. 17 mei.