Opgepast voor een kunstgans

Jo van der Sluys

Zoals ieder jaar was op het keizerrijden ook een afvaardiging uit het Noord-Limburgse Grevenbicht onder leiding van Jo van der Sluys, present. Jo vertelde dat zijn maatschappij deze keer onder sterke druk met een kunstgans had gereden, maar dat werd een totale mislukking. De kunstgans die gemaakt werd door de chemische fabriek DMS, en die even soepel zou zijn als een “levende” gans, was keihard en niet te hanteren.
Gevolg: er is nu volop ruzie in de enige gansrijdersgroep in Nederland. De voorzitter dreigt met ontslag. Jo zelf, die zich enorm ingespannen heeft voor het behoud van de “Gawstrekkers” gaat waarschijnlijk hetzelfde gat uit.
In ieder geval: voor wat een eventuele aanval van Gaia op het gansrijden bij ons betreft, is er de verzekering van schepen Ludo van Campenhout (lid van de Nieuwe Gans) en van het Vlaams parlement, dat hij een overeenkomst maakte met de dierenrechtenorganisatie. Deze bepaalt dat het gansrijden alleen maar een folkloristische beweging inhoudt en dat de gans op pijnloze wijze wordt gedood onder toezicht van een veearts. Laten we hopen dat de gemoederen bedaard blijven en dat het niet tot een aanval komt. (sdl)

Een reactie

  • Gaia heeft helemaal geen toelating gegeven om een gans pijnloos te doden. Hebben jullie werkelijk niets anders te doen dan zo’n stomme spelletjes. Kom eens wat verder in de wereld dan zullen jullie zijn dat zulke folkloristische spelletjes passe zijn en helemaal als ze het leven van een onschuldig dier nemen.