Klassiek in het Park brengt opera Carmen tot leven


Zaterdag 13 juli, vanaf 20 uur, staat het Brasschaatse gemeentepark in het teken van de bekende opera Carmen van componist Georges Bizet. “Met dit concert willen we alle lagen van de bevolking bereiken, zonder onderscheid van leeftijd, afkomst, sociale status, opleiding of gender. Bijna iedereen kent de populaire nummers uit deze opera maar de volledige opera volgen zien ze niet zitten. Daarom brengen we enkel de bekendste nummers uit deze opera” zegt organisator Carl Huybrechts.
Ondertussen is het al de zede editie van “Klassiek in het Park” maar ditmaal stappen de organisatoren af van het vroegere concept. “Het is geen mengeling meer van bekende klassieke stukken maar we werken nu uitsluitend met het thema Carmen, de opera van Georges Bizet” zegt Carl Huybrechts. “Een volledige opera volgen is enkel weggelegd voor kenners maar haast iedereen herkend de aria’s uit de opera Carmen. Daarom brengen onze artiesten enkel deze bekende nummers. Tussen deze nummers door wordt het verhaal verteld zodat iedereen kan volgen. Resultaat is tien fragmenten ondersteund door het 30-koppig koor Fine Fleur. Alle aria’s worden vertolkt door niet minder dan vijf laureaten, of deelnemers, van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Deze solisten zijn mezzosopraan Héloise Mas als Carmen, sopraan Charlotte Wajnberg als Michaela, bariton Werner Van Mechelen als Escamillo en tenor Stefaan Cifolelli als Don José. Daarnaast zal ook het ballet Pivolté op de afspraak zijn”.

Mega hit
Aanvankelijk behoorde Carmen niet tot de meest bekende en succesvolle opera’s uit de geschiedenis zegt dirigent, en artistiek directeur, Robert Groslot. “Het publiek was aanvankelijk geschokt door het warmbloedige hoofdpersonage en de tragische afloop van het verhaal. Maar na jaren zou het werk, uit 1870, uitgroeiend tot een megahit. Bizet maakte dit succes jammer genoeg niet mee”. Zaterdag 13 juli, vanaf 18 uur, kunnen bezoekers al kuieren in de rozentuin, en tussen de fonteinen, van het park in Brasschaat waar op verschillende podia kleine ensembles muziek maken. Elke bezoeker van het concert krijgt overigens een gratis aperitief. Op 20 uur start op het hoofdpodium het concert, in twee delen, met de hoogtepunten uit de opera Carmen. Na afloop gaan alle stoelen aan de kant en worden de bezoekers uitgenodigd op het grootste walsbal van het land. The Groslot Gala Orchestra speelt dan een uur lang klassieke walsen en tango’s. Voor de toeschouwers zijn er vier verschillende toegangsprijzen. Een wandelticket kost 11 euro en een gereserveerde zitplaats 22 euro. Daarnaast is er nog een silver VIP (44 euro) en een golden VIP (150 euro). Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.

De ticketverkoop loopt via klassiekinhetpark.be of kan telefonisch gereserveerd worden op 070-345.345. Ook in de Brasschaatse BIB zijn tickets verkrijgbaar tijdens de openingsuren. Bij grote belangstelling behoort een tweede avond van “Klassiek in het Park”, op zondag 14 juli, tot de mogelijkheden.