Schuin achteruit parkeren blijkt lastig te zijn in Ekeren

 

Het heeft toch wel een dikke week geduurd vooraleer de meeste autobestuurders echt doorhadden hoe er op de nieuw aangelegde parkeerplaatsen op Kristus-Koningplein correct moest geparkeerd worden. Het moet gezegd, de aanduiding van die plaatsen had zeker beter gekund, namelijk met volle lijnen in plaats van met relatief kleine plaveitjes die een rechthoek moeten afbakenen. En bovendien werd een (te klein ?) blauw verkeersbord(je) dat de automobilisten moest attent maken op het achteruit links schuinparkeren pas na verloop van dagen aangebracht zonder ondersteuning van het bekende oranje bord met “gewijzigde verkeerssituatie” èn ook zonder begeleiding van de lokale politie waarvan de thuisbasis nochtans vlakbij op het plein gevestigd is. Hier is duidelijk een kans op duidelijke communicatie met de burger gemist door de bevoegde stedelijke diensten. (jdh)