Jeugdverenigingen houden grote schoonmaak in Kalmthoutse straten

Afgelopen weekend gingen verschillende jeugdverenigingen op pad om de Kalmthoutse straten en pleinen zwerfvuilvrij te maken. De actie kadert binnen de grote lenteschoonmaak van ‘Mooimakers’, een initiatief waarmee duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen het zwerfvuil in hun buurt opruimen. Ook in Kalmthout is die boodschap luid en duidelijk aangekomen.
Chiro Sloepi Nieuwmoer, Chiro Si-Jo Heide, Chiro Myin Kalmthout, Scouts en Gidsen Heuvel en KLJ Achterbroek: ze kunnen zich terecht de helden van het weekend noemen. Zij verzamelden namelijk heel wat afval in verschillende Kalmthoutse wijken. De gemeente nam het ophalen van het verzamelde afval voor haar rekening en voerde alles af naar het containerpark.
De actie kan op veel sympathie van het gemeentebestuur rekenen. “Onze gemeente staat gekend om de prachtige natuur en dat willen we uiteraard graag zo houden”, vertelt burgemeester Lukas Jacobs. “Het is dan ook mooi om te zien hoe ook onze jongeren zorg dragen voor de omgeving met acties zoals deze. Vanuit de gemeente leveren we al heel wat inspanningen voor het milieu. Zo reiken we bijvoorbeeld groene subsidies uit en organiseren we groepsaankopen voor milieuvriendelijke toepassingen zoals elektrische fietsen. Met zulke acties schieten we al een heel eind op, maar we roepen alle Kalmthoutenaren op om een handje toe te steken. Per slot van rekening wonen we allemaal graag in een propere omgeving.”

Ook volgend weekend wordt er nog een zwerfvuilactie georganiseerd in Kalmthout. Wie zelf ook zijn steentje wil bijdragen, kan op het gemeentehuis gratis een afvalgrijper, vuilzakken en handschoenen afhalen. Daarvoor kan je terecht bij de milieudienst.
Info: milieu@kalmthout.be, 03 620 22 60