Bakkerij Janssens in Stabroek sluit voor goed de deur

V.l.n.r. Monique Rombouts, schepenen Sarah Demartelaere en Veerle Nonneman, bakker Jef Janssens,
burgemeester Rik Frans en de schepenen Liesbeth Bardyn en Ludo Reyntjens 

Vier generaties van de familie Janssens lieten de Stabroekenaren genieten van lekkere broden en gebak. Hier komt nu een einde aan. Jef Janssens, achterkleinkind van de stichter van bakkerij Janssens stopt ermee. Na bijna 44 jaar achter de kneedmachines en de oven te hebben gestaan, heeft Jef zijn laatste broodjes gebakken.

Opvolging is er niet maar Jef Janssens en zijn vrouw Monique Rombouts vinden dit niet erg. Nu kunnen Jef en Monique nog meer genieten van hun kinderen en kleinkinderen. Vervelen gaan ze zich zeker niet doen. Ze zijn van plan om veel te gaan wandelen en regelmatig naar het voetbal van hun kleinzoon te gaan kijken.

Op dinsdag 19 maart, de laatste openingsdag van bakkerij Janssens, kwam een delegatie van het gemeentebestuur langs om Jef en Monique te bedanken. Burgemeester Rik Frans overhandigde hen een mooi aandenken nl. een reeks van etsen van Stabroekse gebouwen waar er maar 100 van gemaakt zijn. De burgemeester  voegde er nog aan toe dat hij vooral de vloerpistolekes zal missen. Ze wensten hen allemaal een deugddoend pensioen.


Een uitgebreide geschiedenis van bakkerij Janssens kan u lezen in ons magazine dd. 22 maart

Een reactie

  • een stuk Stabroekse geschiedenis verdwijnt. Maar ook een stuk persoonlijke familiegeschiedenis. Het beste voor de toekomst voor Monique en Jef