Vrouwelijke kunstenaars verzorgen Expo Ceres

Het cultuurcentrum van Ekeren, 252 cc, nodigt Jelle Spruyt uit als curator voor de expo Ceres. Ceres was de Griekse godin van de akkerbouw en moederliefde, maar heeft ook banden met de onderwereld. Haar naam vindt de oorsprong in woorden die groeien en creëren betekenen.

Curator Jelle Spruyt maakt voor de expo Ceres een sterke selectie van 31 beeldend kunstenaars. Stuk voor stuk vrouwen, die hij bewondert en respecteert.

De in Antwerpen geboren en getogen kunstenaar Jelle Spruyt valt moeilijk in een hokje te plaatsen. Uitgegroeid van balletdanser als kind tot modeontwerper en setdesigner als volwassen man: zijn verscheidenheid was eerder een nadeel op diverse kunstscholen. Zijn interdisciplinaire benadering van materiaal en design gecombineerd met handwerk leverden hem op jonge leeftijd al naam en faam op.

Met werk van: Nel Aerts, Naima Aouni, Marie-Sophie Beinke, Fia Ceilen, Helene Claes, Delphine Deguislage, Annea Lyvv Dreisz, Sarah De Wilde, Lot Doms, Chris Gillis, Kati Heck, Charlotte Koopman, Jorinde Krosenbrink, Gitte Le Bruyn, Clara Lissens, Alexandra Leyre Mein, Michele Matyn, Nadia Naveau, Ria Pacquée, Fatinha Ramos, Ann Rikkers, Tina Schott, Nele Tas, Charline Tyberghein, Sietske Van Aerde, Anne Van Boxelaere, Liese Vanhove, Lore Van Roelen, Katleen Vinck, Julia Wlodkowski, V&S

Praktische info

Ceres is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14u tot 17u.
De expo is toegankelijk van 9 maart tot 5 april 2019.

Expo: Veltwijcklaan 252 -Ekeren