De Lustige Gans rijdt voor de 13de keer uit

 

Koning 2018 Luc Peeraer

Vrijdag 22 februari vond de ruiterloting van de Lustige Gans plaats in café De Notenboom. De volgorde van de ruiters en de snijmomenten werden geloot. Speculaties braken los, wie wordt koning 2019 op 10 maart van De Lustige Gans?

De koning gaat samen met de laatste drie koningen Sven Van Lommel, Steven Moons en Luc Peeraer op 7 april naar het keizerschap in Zandvliet.

Er wordt wederom een stevig ontbijt geserveerd aan de ruiters en hun gezin. Na de spek met eieren worden de paarden opgezadeld en vertrekt de stoet om naar de hut achter Brasserie Hof De Bist, te gaan en daar de rest van de leden en sympathisanten te ontmoeten rond 9.30 uur. Dan trekt de stoet verder door Ekeren. Rond 11.30 uur wordt Koning Peeraer uitgehaald bij boer Olivier, in de Puihoek achter het Ekerse kerkhof. Koning Luc biedt aan iedereen, zoals de traditie het ondertussen wil, pekesstoemp met worst aan.

Na het uithalen trekt de stoet verder door Ekeren om dan om 15.00 uur aan te komen op het Kristus Koningsplein. Na het afleggen van de kroon en mantel door Koning Luc, zullen 25 ruiters opnieuw strijden om de felbegeerde kroon van de Lustige gans. Ondertussen wordt het 17.00 uur en zal het net op drie mazen hangen. De spanning stijgt, iedereen maakt een kans… Niet veel later zal de nieuwe Ekerse koning gekroond worden.
Na de kroning is iedereen welkom om de kersverse koning te vieren in de Akerzaal van het Ekers Hof. De inkom is gratis en plezier verzekerd!

Tot 10 maart in Ekeren, tot 7 april op het keizerrijden in Zandvliet!