Ontdek alles over de De Cambuus van Moeder Kee


De Kalmthoutse Heide heeft naast een dieren- en plantenrijkdom ook een boeiend verleden. Zo spreekt ‘de Cambuus’ nog tot de verbeelding. Die Cambuus van moeder Kee (Anna Cornelia Teysen) ligt in de driehoek Vossenbergen, Wilgenduinen en Cambuus-duinen. Op het einde van de 19de eeuw werd daar voor de zandafgravers van de Vossenbergen een houten barak opgericht. Er was meer dan 150 man aan het werk. Na de zandwinning wordt de Cambuus een toeristische trekpleister. Er kwamen tal van kunstenaars logeren, sommigen kochten nadien een buitenverblijf in Kalmthout. Moeder Kee staat mee symbool voor de ontwikkeling van Heide.

Met de cultuurhistorische wandeling ‘De Cambuus, moeder Kee achterna’ brengen wij het verhaal van één van de boeiendste pioniers van de Kalmthoutse Heide en bezoeken we de site waar alles zich heeft afgespeeld.

Op zondag 10 maart 2019 neemt een ervaren Kalmthoutse gids je om 14 uur mee naar het kloppende hart van de heide. We verzamelen op parking Zuid aan de Verbindingsstraat (verlengde van de Frans Raatsstraat). De excursie is 8 kilometer lang en duurt 3 uur. Graag vooraf inschrijven via 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be. Deelnemen kost 5 euro, ter plaatse aan de gids betalen.