Opruimen en schoonmaken na gansrijden

Op maandag 4 maart waren er zo’n 25 vrijwilligers van de Zandvlietse gansrijders die na twee zware dagen de Botermarkt kwamen opruimen en schoonmaken. Reeds om 10 uur was iedereen al paraat. De weergoden waren hen niet gunstig gezind, maar ze trotseerden de regen en harde wind.
Ook koning – keizer Rob De Vree en zijn vader Eric staken de handen uit de mouwen. Op een kleine witte tractor die men altijd gebruikt om meestal mee rond te toeren staat in rode letters “Vermaak na arbeid”.
Wel, na de arbeid op de Botermarkt gingen de manschappen nog iets drinken in café de Dry claveren. Maar lang niet iedereen kreeg die pintjes nog verzet en hield het bij koffie of een gewone frisdrank. Een bestuurslid vroeg om ook op woensdag 6 maart nog eens bij elkaar te komen voor de opkuis na carnaval.
Er zou controle komen van de stad Antwerpen of alles wel in orde was.
Nieuwe tijden, andere wetten !

Fransooi