Dave Thys voor de vierde keer koning bij de Lollemannen

In Berendrecht bij de Nieuwe Gans, afdeling Lollemannen is Dave Thys voor de vierde maal koning geworden. Hij trok de kop na een strijd die rond kwart voor zes werd beslecht.

Dave, 45 jaar,  was al koning in 2001, 2011, 2017.  Dave is technisch bediende Keytechniek in Herentals en woont samen met Ilse Van Walle en hun twee kinderen Merel en Axel. Dave is afkomstig van Ekeren maar woont al 17 jaar in Berendrecht.

Koning Martin uitgehaald

’s Morgens vroeg verzamelden de 26 ruiters op de hoeve Simons in Berendrecht en op de Neerhoeve van Jos de Schutter in Zandvliet. Het voetvolk en de muziekwagen vervoegden de ruiters aan het Ganzenhof en vertrokken in stoet naar de Monnikenhofstraat waar  koning 2018 Martin van Roosbroeck werd uitgehaald. De koning trakteerde gul, met lekker soep, boterhammen met beuling, spek of gebraden haring, klaargemaakt door Pierre Van Ostade. Voor de zoetebekken waren er  koffiekoekjes en chocoladeganzenkopjes. Natuurlijk mochten de jeneverkes, cava’s, bier en frisdranken niet ontbreken. Koning Martin had voor de leden nog een leuke attentie. De vrouwen kregen een mooie sierspeld met een ganzenkopje, om hun vleesdoek vast te spelden. De mannen kregen een sleutelhanger in de vorm van een groen gansje. Nadien trok het ganse gezelschap nog langs café De Molengeest, café De Koerel en de kantine van Berendrecht Sport. Om 15 uur begon de strijd voor de koningskroon en -mantel op het Solft, waar spreker Mathieu Hendrickx weer het beste van zichzelf gaf.