Bevrijdingsdok nieuwe naam voor Delwaidedok

Het stadsbestuur kiest als nieuwe naam ‘Bevrijdingsdok’, als herinnering aan de bevrijding van Antwerpen, dit jaar exact 75 jaar geleden. Het advies voor die wijziging werd overgemaakt aan het Havenbedrijf, evenals de vraag om die naam te officialiseren tijdens de Bevrijdingsdagen, in het weekend van 6, 7 en 8 september 2019. Dan organiseert de stad naar aanleiding van de viering van 75 jaar Bevrijding heel wat activiteiten zoals een uitgebreide voertuigenparade, een Bevrijdingsdorp aan de Schelde en een bal op de Groenplaats, en ook een aantal ingetogen herdenkingsplechtigheden.

3 reacties

  • spijtig dat het stadsbestuur alleen beslist,de bevolking van de polderdorpen waar het dok gelegen is hebben weer geen inspraak.Daarom denk ik dat het Lillodok beter was geweest,binnen kort weer handjes schudden zeker voor de verkiezingen,dan zal de bevolking van de polderdorpen wel belangrijk zijn,maar ik weet het al.

  • HENDRICKX Karel

    Correct Leo. Je bent morgenavond 25/2 welkom op de districtsraad Berendrecht-Zandvliet-Lillo (20.00 u.), waar onze fractie (PRO2040) op gemotiveerde wijze advies wil uitbrengen om het bedoelde dok voortaan “Lillodok” te noemen. De bevrijding van Antwerpen had nl. weinig te maken met de latere bevrijding van de noordelijke poldergemeenten, en nadien hebben die heel wat moeten opofferen voor uitbreiding, welvaart en welstand van Haven en Stad.

  • spijtig voor de naam bevrijding ,1960 werden de dorpen lillo ,oorderen en wilmarsdonk van de kaart geveegd ,wat herinnerd nog aan deze dorpen de toren van wilmarsdonk en een brug. wel de kallo sluis vrassene dok,doeldok,enz. terecht voor deze dorpen ,maar waarom lillo geen dok geven daar zijn ook mensen onteigend ,. heel Belgie is bevrijd ,maar weinige dorpen zijn moeten verdwijnen voor de haven geef hen toch tenminste een herinnering foei stad Antwerpen ,foei Havenbedrijf