Duik onder in de wereld van techniek en wetenschap op doe-dag Pito

Welke opleiding of welke school ga je kiezen? Als je in het 5de of 6de leerjaar zit, is dit een veelgestelde vraag. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig voor de meeste kinderen en hun ouders. Een overvloed aan opleidingen, vakken en nieuwe regelgeving in het secundair onderwijs maken de keuze er niet makkelijker op.
Daarom organiseert het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO), Laageind 19  te Stabroek op 23 februari van 13.30 u. tot 16.00 u. een DOE-dag. Zo kunnen leerlingen van het 5de en 6de leerjaar eens proeven van wetenschappen, techniek en land- en tuinbouw.
De kinderen kunnen er zelf aan de slag gaan in een tiental workshops, zoals werken met de lasercutter, eenvoudig programmeren, 3D-printen, wetenschappen, boerderijdieren, … Daarnaast kunnen zij in de Technotrailer hun technische talenten ontdekken.
Ondertussen kunnen de ouders een fietstocht maken over het domein van de school of zich laten informeren over de vernieuwing van het secundair onderwijs. Wij geven hen ook graag de nodige uitleg over de mogelijkheden en het aanbod van PITO.

Info workshops: https://www.pitostabroek.be/activiteiten/doe-dag-23-02-2019—overzicht-workshops.html