Sneeuwklokjesweekend in Kalmthout

Een weekend vol sneeuwklokjes, daar vrolijk je van op! Bezoek de tentoonstelling en de tuin, of sla je slag tijdens de verkoop van bijzondere cultivars.

Het hele weekend is er in het Serrehuis van Arboretum Kalmthout een tentoonstelling over sneeuwklokjes. In deze unieke tentoonstelling vind je snijbloemen en plantjes van bijzondere cultivars van sneeuwklokjes.
Verkoop in de loods
Ben je op zoek naar bijzondere sneeuwklokjes voor je tuin? Kom dan op zaterdag naar de sneeuwklokjesverkoop door gespecialiseerde kwekerijen en verzamelaars uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland. Aan hun verkoopstand vind je bloeiende en benaamde sneeuwklokjes “in het groen”. Je krijgt er praktisch advies over het kweken en de verzorging ervan in je eigen tuin. In de cadeau- en boekenshop vind je boeken over sneeuwklokjes.
Rondleidingen in de tuin
Zaterdag kun je om 14 uur aansluiten bij een themarondleiding langs sneeuwklokjes in de arboretumtuin. Daar steken honderden witte bloempjes hun kopjes op.

Op zondag zijn er elk uur rondleidingen met een gids langs de winterbloeiende planten. Ze starten allemaal aan de vuurkorf, de eerste om 11 uur, de laatste om 16 uur. De toverhazelaars (Hamamelis) en de andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, jasmijn, kamperfoelie en Helleborus staan nu volop in bloei.

Zaterdag 9 februari 2019
– 10.00 tot 17.00 uur: tentoonstelling met sneeuwklokjes in het Serrehuis
– 11.00 tot 15.30 uur: verkoop van sneeuwklokjes door specialisten in de loods
– 14.00 tot 15.00 uur: rondleiding langs de sneeuwklokjes in de arboretumtuin

Zondag 10 februari 2019
– 10.00 tot 17.00 uur: tentoonstelling met sneeuwklokjes in het Serrehuis
-11.00 tot 16.00 uur: ieder uur rondleidingen in de tuin met gids

Deelnameprijs: 8,5 euro. Jaarkaarthouders, RHS leden en kinderen -12 jaar gratis.

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België – www.arboretumkalmthout.be

foto: Copyright: Arboretum Kalmthout