Gemeente Kapellen koopt vijfde elektrische fiets

Bij fietsen Wildiers, aan de Antwerpsesteenweg 213, is de vijfde elektrische fiets van de Kapelse gemeentelijke diensten in gebruik genomen. Ditmaal is de fiets bestemd voor de Groendienst en zal ingezet worden voor dienstverplaatsingen nodig bij aanvragen voor kapvergunningen. De fiets heeft ongeveer 2.000 euro gekost en is goed, om na elke laadbeurt, 100 kilometer af te leggen aan een gemiddelde snelheid van 25 km/u. Daarnaast is de tweewieler onderhoudsvriendelijk en comfortabel voor zijn gebruiker. Schepen Frederic van Haaren (Open Vld) wil verder inzetten op duurzaam transport. “In Brussel lopen jongeren in een betogingen met de vraag naar maatregelen om het klimaat te beschermen. Wij, op het terrein, dragen zoveel mogelijk ons steentje bij. Op termijn wil ik laten onderzoeken of andere “gewone” dienstfietsen niet kunnen omgebouwd worden tot elektrische fietsen die dan meer kunnen gebruikt worden voor dienstverplaatsingen zodat meer wagens aan de kant kan blijven”. Binnen enkele maanden neemt de gemeente ook nog twee nieuwe elektrische voertuigen in gebruik.