Kalmthoutse brengt boek uit over grootgrondbezitters

Goed nieuws voor liefhebbers van lokale geschiedenis: vanaf april wordt er een nieuw boek gelanceerd met verhalen over Heide: ‘Van Parifart tot Dennen­dael’.
Op vraag van de Konin­klijke Heemkring Hoghescote vzw kroop de Kalmthoutse Roberte Van Haute in haar pen en ging op zoek naar de verhalen van enkele groot­grondbezitters in Heide en Kapellenbos in de 19de en 20ste eeuw. Zo komen onder andere de families Paridant, Bareel, Sovet, Lequime en Van Damme aan bod en leer je meer over het ontstaan van de wijk Dennendael.
Inwoners van Kalmthout en Kapellen kunnen het boek bestellen voor 20 euro. Het wordt dan eind april thuis geleverd. Niet-inwoners betalen 20 euro en 6 euro verzendkosten. Bestellen kan via de Heemkundige Kring.  

INFO: www.heemkring-hoghescote.be of heemkringhoghescote@gmail.com, 03 605 79 89