Verjonging slaat aan bij CD&V

Op de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van de Stabroekse CD&V, op vrijdag 1 februari waren opvallend veel jonge mensen aanwezig. Dat bewijst dat de recente verjongingsoperatie binnen de partij haar vruchten afwerpt en de plaatselijke CD&V klaar is op de volgende jaren probleemloos te overbruggen. Kersvers schepen Liesbeth Bardyn omschreef het kunnen meebouwen aan je eigen gemeente een droom is die werkelijkheid is geworden. “Met Herman Jongenelen hebben we een uitstekende tandem met een mix van ervaring en jongeren”. Gastspreker Marc Van Peel noemde de relatie van Stabroek met de Antwerpse haven een succesverhaal. “Stabroek telt de meeste inwoners die werken in het Antwerpse havengebied. Ondanks de huidige verkeersproblemen moeten we durven zeggen dat de echte mobiliteitsproblemen nog moeten beginnen. Dat zal zijn wanneer de werken voor de Oosterweelverbinding echt van start gaan en ongeveer tien jaar zullen duren. Als je leeft naast de grootste economische cluster van ons land moet je dat erbij nemen. Tegelijkertijd mogen we gerust beweren dat de broodwinning van heel wat Stabroekenaren, die in de haven werken, is verzekerd door de recente gigantische investeringen die in de haven gebeurden. En dat telt misschien ook wel voor de volgende generatie”.