Yolande Boudewijns ereraadslid

Yolande Boudewijns met Koen Palinckx

EKEREN – In de eerste zitting van de nieuwe legislatuur heeft de districtsraad de titel eredistrictsraadslid toegekend aan Yolande Boudewijns (Vlaams Belang). Zij heeft drie opeenvolgende legislaturen in de raad gezeteld op basis van behaalde stemmen, te weten van januari 2001 tot december 2018. Alle fracties uit de nieuwe raad hadden, over de partijgrenzen heen, lovende woorden voor de inzet van Yolande tijdens haar 18-jarige carrière waarin zij uiterst zelden op een afwezigheid kon betrapt worden. De zure tussenkomst van Werner De Kerf, kersvers PVDA-raadslid, die alludeerde op het cordon sanitair, werd door alle andere raadsleden niet gesmaakt. Onder (bijna) unaniem applaus overhandigde districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) een oorkonde aan Yolande Boudewijns. (jdh)