Vonken: nocturne met lichtsculpturen en optredens

VONKEN, een uniek totaalspektakel dat energie put uit vuur en de schoonheid die uit vuur ontstaat. Voor de tweede editie werken we rond het thema “De Vuurvogel en andere vreemde vogels”. De kracht van de mens om als een feniks uit zijn as te verrijzen, vind je terug in de theatervoorstelling De Vuurvogel van Igor Stravinsky. Ervaar nieuw leven via de Wonderfietsen. Geniet van adembenemende vuurbollen, wielen en poorten. Houd samen de Vuurcarrousel in beweging en waag u voorbij de duisternis van Smoke On The Water en de Lotusbloemen. Heetgebakerde verhalen brengen verwondering, verwarring, ontroering, troost en kracht. De Vuurdraak en de Gewaande Zoo brengen je terug naar een ver verleden en de Ciné Rio zorgt voor elegante beeldcreaties en stop-motions.

Mensen die hun wens in 2016 meegaven, kunnen het resultaat ervaren in The Walk en de leerlingen van De Waterval denken en werken letterlijk Out Of The Box. In het kasteel kan je opwarmen en wegdromen bij de unieke installatie van Jochem Baelus van Slumberland en GAUSS. Afsluiten doen we samen buiten met de Parade van De Machienerie.

Ben ook jij benieuwd wat de kunstenaars dit jaar weer uit hun atelier toveren? Van harte welkom in Hof De Bist, en vergeet niet even stil te staan aan het Stoplicht.

Zaterdag 26 januari vanaf 18 uur, Hof De Bist, Veltwijcklaan te Ekeren

Het volledige programma vind je op https://www.252cc.be/vonken2019