Wie wordt Miss Hamamelis 2019?

Bloeiende takjes Hamamelis dingen mee naar de titel ‘Miss Hamamelis’
in Arboretum Kalmthout.

Wie in zijn eigen tuin een bloeiende Hamamelis heeft bloeien, kan op zondag 27 januari 2019 meedingen naar de titel ‘Miss Hamamelis 2019’. Je kiest het mooist bloeiend takje en brengt het naar Arboretum Kalmthout. Alle ingezonden takjes worden opgesteld in een presentatiestand, waarna een publieks- en professionele jury de tentoongestelde inzendingen zal beoordelen. Er zijn verschillende categorieën: beste gele, beste rode, beste oranje en best geurende. En ook de allermooist bloeiende zal van alle inzendingen gekozen worden. Voor elke inzender van een winnend takje is er een passende prijs. Terwijl de jury haar werk doet kun je een wandeling maken door de arboretumtuin of genieten van een lekker kopje koffie in de cafetaria.

Takjes inleveren kan op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari tussen 10 en 17 uur, of op zondag tot 10.30 uur. De winnaars worden zondag 27 januari om 15 uur bekend gemaakt.

Hamamelisfeesten tot en met 28 februari 2019, elke dag van 10 tot 17 uur

Wie wil genieten van een winternatuur volop in bloei, hoeft zich niet naar tropische oorden te begeven. In de tuin van Arboretum Kalmthout stelen op dit moment de toverhazelaars, Hamamelis, de show. Tijdens de wintermaanden bloeien ze zo rijkelijk en uitbundig, dat Arboretum Kalmthout er een eigen festival aan wijdt, de Hamamelisfeesten. Nog tot eind februari kun je er de grootste en oudste collectie toverhazelaars van Europa ontdekken. Een uitgestippelde route brengt je langs enkele topstukken, onder wolken van serpentine-achtige bloempjes die op kale takken bloeien. Rode, oranje en gele kleuren vloeien in elkaar over, een zoet-kruidig parfum verleid je om steeds verder in de tuin te dwalen.

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout – Toegangsprijs voor een tuinbezoek
maandag t/m zaterdag € 7, zondag & sneeuwklokjesweekend € 8,5. Jaarkaarthouders, RHS leden en kinderen -12 jaar gratis. Vrije toegang tot de cafetaria, het plantencentrum en de cadeau- en boekenshop.

www.arboretumkalmthout.be – www.hamamelis.be

Copyright: (archiefbeeld 2018) Arboretum Kalmthout