Circus Ronaldo met “La Cucina dell’Arte” ter gelegenheid van 30 jaar Ekerse theaterzaal


Oprichters Marcel Sollie en Marc Vander Bruggen in gesprek
met voorzitter Rony Matthysen

Dat is een hele verjaardagstaart waard! 30 kaarsen uit te blazen door 100.000 ETZ-ers. Een mooie geschiedenis, klein begonnen, groot geworden.
De eerste voorstellingen werden op een geïmproviseerd podium gespeeld. Bankjes van de kleutertjes met planken erboven op, in de refter, alle stoelen op gelijke hoogte.
Nu wordt er met professionele geluids- en belichtingssystemen gewerkt, waar menig theatergezelschap dankbaar gebruik van maakt. Maar niets veranderde in die 30 jaar qua opzet: cultuur in de school brengen voor onze leerlingen en voor de bewoners van Ekeren en (ruime) omgeving. Een plaats waar onze leerlingen ook eens op de planken kunnen staan, voor een theaterstuk, voor een spreekbeurt, een (muzikaal) optreden.
Deze gedachte werd geopperd door toenmalig schooldirecteur Marcel Sollie en medewerker en theaterman van het eerste uur Willy De Reydt en duvel doet al Willy Simons. Zij trokken de kar, zochten medewerkers, vonden gezelschappen die kwamen spelen, puzzelden een programma klaar, en zorgden dat leerlingen, ouders en sympathisanten konden genieten van een avondje theater.
Ondertussen is ETZ tevens thuishaven en onderdak voor eigen gezelschappen als ETG, leerlingen-toneel, en vele andere organisatoren die dankbaar gebruik maakten van de accommodatie van de zaal. En niet in het minst daarbij Moretus zelf.
Toch even onderlijnen dat enkel vele helpende handen dit alles mogelijk maken. Ariane en Bert die de fakkel overnamen van Willy en vele vrijwilligers. En natuurlijk zijn er de vele, vele toeschouwers.
De Ekerse Theaterzaal vzw mag dus 30 kaarsjes uitblazen en dat willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan en starten met een optreden van Circus Ronaldo in de theaterzaal aan de Oorderseweg te Ekeren met de prachtige, hilarische circusvoorstelling “La Cucina dell’Arte”.

De voorstellingen hebben plaats op maandag 28 januari, 20 u – dinsdag 29 januari, 20 u – woensdag 30 januari, 20 uur.
Info: www.ekersetheaterzaal.be