Dansnamiddag in Dienstencentrum Molengeest Berendrecht

Radio Minerva op Lillo-Sjacherdorp 2018

In 2017 leek het erop dat de jaarlijkse en overbekende Sjachermarkt van Lillo ten dode was opgeschreven. Kunstpunt-Vlaanderen v.z.w., met haar thuisbasis in Het Landshuis te Lillo, nam de taak op zich om de beroemde rommelmarkt te laten voortbestaan en nieuw leven in te blazen. Het thema was ‘de kunst van een dorpje om te overleven temidden van een wereldhaven’. Tegelijk werd een engagement aangegaan om met de opbrengst van de markt een sociaal doel te steunen binnen het District Berendrecht, Zandvliet, Lillo. In overleg met het Zorgbedrijf Antwerpen werd geopteerd om een activiteit te steunen in het Dienstencentrum Molengeest te Berendrecht.
Tijdens Lillo-Sjacherdorp ’18 werden de Antwerpse Stadstrommelaars (voor de tweede maal) en Radio Minerva (in primeur) als het ware ‘opgetrommeld’ om het gehele gebeuren muzikaal in te vullen. Met succes, zo bleek. Zij gaven inhoud aan het respect voor het verleden in de zijlijn van een rasechte rommelmarkt.

Dansnamiddag
In samenwerking met het Zorgbedrijf Antwerpen, Radio Minerva en Dienstencentrum Molengeest werd besloten op woensdag 23 januari de nieuwjaarsreceptie muzikaal in te vullen. De kosten worden gedragen door Kunstpunt-Vlaanderen v.z.w. met de opbrengst van Lillo-Sjacherdorp ’18. Voor de uitwerking zet Radio Minerva haar huis-DJ Danny Van Tichelen in, die als geen ander de gasten zal onderhouden met een bijzonder muzikaal nostalgisch programma.
Het hele programma is toegankelijk voor iedereen. Let wel: de plaatsen zijn beperkt!
Het dansprogramma is vrij toegankelijk en begint om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
De liefhebbers kunnen vooraf, mits inschrijving, deelnemen aan de lunch voor de democratische prijs van 13 euro per persoon.
Inschrijven kan in het onthaalcentrum: Dienstencentrum Molengeest – Frederik Hendrikstraat 53 – 2040 Berendrecht – Telefonisch op het nummer: 03 / 292 97 20