25 jaar Hanske Knap – MIM maakte film

V.l.n.r.: Rudy Verheezen,Louis Cloots,Frank Struyf, Monique Brauns
en Corry Van den Bussche.

25 jaar heeft het “oude Hanske knap-team” zijn café-toer gemaakt op Verloren maandag. In café De Volle Ton in het Noordland,  hangt al jaren die oude foto, genomen in de bakkerij van Herman Disco “den Blus” met daarop v.l.n.r. Herman Disco, Louis Cloots, midden onder: Leo Struyf, midden: Frank Struyf, Emmylienne, de vrouw van Herman  Disco en Rudy Verheezen.

De foto bovenaan toont het volledige team in 2009. V.l.n.r.: Rudy Verheezen,Louis Cloots, Frank Struyf, Monique Brauns en Corry Van den Bussche. Maar niet veel later viel de groep door bepaalde omstandigheden uiteen en het was afgelopen, een verloren zaak.
Zij die tot die groep behoorden zullen nog vaak terugdenken aan het eten van spek met eieren voor hun vertrek vanuit Het Blauw hoeveke. De kroegentocht met de kruiwagen, hun zelfgemaakte “advocaat” en jenever als toemaatje uit het café meegenomen. Ze konden ook verdomd goed stappen met hun houten klompen. Het werd telkens een loodzware dag maar dat hadden ze er wel voor over.
Nooit vergeten we die plezante gasten welke een gans café konden laten meezingen en die dag voor puur plezier zorgden.

Nu gaat er nog wel een ploeg van Berendrecht Sport op stap met de Hanske Knap. Met het zingen van het liedje hopen zij op wat centjes waarmee zij de clubkas voor de jeugd kunnen spijzen.

Op maandag 14 januari startte een damesploeg  kort na de middag, andere sympathisanten vertrokken rond 18:00 u en gingen rond in Berendrecht en Zandvliet  Na de rondgang werden worstenbroden, appelbollen en erwtensoep gegeten in café Berendrecht Sport bij Nicole.

 

Vorig jaar maakte de  Publiek dienst en bibliotheek van het MIM (Musée des instruments de musique) uit Brussel een filmpje over Hanske Knap. Geniet ervan!

 

 

 

Fransooi