Jongste raadslid is pas twintig

 

Kalmthout – Een overvolle zaal familieleden en vrienden van de nieuw verkozenen zakten op maandag 7 januari, massaal af naar het gemeentehuis. Burgemeester Lukas Jacobs begint al aan zijn vierde ambtsperiode. De kiezers in Kalmthout legden de politieke kaarten erg gemakkelijk en beloonden de CD&V-ploeg opnieuw met een volstrekte meerderheid met 14 van de 25 zetels. Volksvertegenwoordiger Jan Van Esbroeck verloor met N-VA 2 zetels en heeft nu nog zes raadsleden. Open Vld en Vlaams Belang doen hun intrede in de gemeenteraad met elk 1 vertegenwoordiger. Hanne Beyers is met haar 20 jaar het jongste raadslid dat de eed aflegde in handen van burgemeester Jacobs. Voor het eerst zijn er meer vrouwen (13) dan mannen (12) verkozen. Een switch binnen N-VA maakt echter dat in realiteit er slechts twaalf vrouwen te tellen zijn in de gemeenteraad. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. De jongste verkozene is 20, de oudste 64.