Installatie districtsraden

District Berendrecht – Zandvliet – Lillo
Dinsdag 8 januari zal de installatie plaatsvinden in de raadzaal van het Districtshuis te Berendrecht met start om 20 uur.
Carl Geeraerts (N-VA) start zijn tweede legislatuur als districtsburgemeester en zal hierbij bijgestaan worden door partijgenoten Rudi Sempels en Pascale De Langhe. Sandra Suykerbuyk (CD&V) maakt ook deel uit als schepen van het districtscollege. (N-VA & CD&V bezitten samen 7 zetels op 15)
Wie het voorzitterschap zal waarnemen is momenteel niet geweten. Dat de vorming van het nieuwe districtscollege niet van een leien dakje is gelopen is nog een understatement. Eind 2018 haalde het district Berendrecht – Zandvliet – Lillo nog het nationale nieuws toen duidelijk werd dat het nieuwe college op volle steun zal kunnen rekenen van An Van Uffelen. An vonden we op 14 oktober 2018 nog op de lijst van Vlaams Belang, maar besliste tussen Kerst en Nieuwjaar om als onafhankelijke te gaan zetelen. Deze zet zorgde nationaal voor heel wat deining.
PRO2040 die 4 van de 15 zetels binnenhaalde zal zich tevreden moeten stellen met de oppositiebank.
Deze minderheidscoalitie met 7 zetels op 15, zal allicht een moeilijke 6 jaar tegemoet gaan.

District Ekeren
Eveneens op dinsdagavond heeft in het Ekerse districtshuis de installatie plaats. Hier begint Koen Palinckx (N-VA) opnieuw voor 6 jaar als districtsburgemeester, zijn team wordt aangevuld met nog twee schepenen van N-VA, Annemie Plompen en Marc Elseviers. Ronny Kruyniers (SP.a) en Mick De Maere (Open VLD) vervolledigen het districtsschepencollege. Deze coalitie telt in totaal 12 zetels op 21. CD&V (1 zetel), Vlaams Belang (4 zetels), Groen (3 zetels) en PVDA (1 zetel) zullen de oppositie vormen. Burgemeester Palinckx wordt voorzitter van de Districtsraad Ekeren. Nieuw tegenover de voorbije zes jaar is dat in de nieuwe meerderheid CD&V plaats moet maken voor SP.a.