Meer dan 1.200 inwoners klinken op het nieuwe jaar

Inwoners van Kapellen zijn massaal ingegaan op de uitnodiging van het gemeentebestuur om samen op zondag 6 januari te klinken op het nieuwe jaar. Op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen, heerste een gezellige drukte. Ongeveer 1.200 inwoners waren aanwezig zegt schepen voor feestelijkheden An Stokmans (Open Vld). “We hadden 1.500 mokken voorzien en die zijn bijna allemaal uitgedeeld”. Inwoners konden, met de mok in de hand, aanschuiven voor glühwein, chocomelk en warme soep. Daarnaast zorgde een jazzbandje voor een gezellige sfeer. Een rondgang langsheen de standjes leerde ons dat er ongeveer 275 liter glühwein, 150 liter chocomelk en 350 liter tomatensoep, gemaakt door restaurant De Veehoeve, werden verorberd. Daarnaast waren er ook nog andere dranken verkrijgbaar tegen betaling. Verschillende inwoners, vooral jongeren, maakten van de laatste kans gebruik om nog eens de schaatsen aan te binden. Ook volgend jaar zal er in het centrum van Kapellen opnieuw kunnen geschaatst worden. Het was al het negende opeenvolgend jaar dat de gemeente Kapellen een nieuwjaarsdrink organiseerde voor haar bevolking.