Gevestigde waarden nemen afscheid van Stabroekse politiek

vlnr. Sandy Bellengé, Pierre Bels, Monique Hanswijk en Raf Engels

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stabroekse Open Vld, op zaterdag 5 januari, is afscheid genomen van politieke zwaargewichten Sandy Bellengé, Pierre Bels, Monique Hanswijk en Raf Engels. Deze oud-mandatarissen maken vrijwillig plaats voor nieuwkomers. “Met deze viering willen we bewijzen dat de vernieuwing zich verder zet maar als er nieuwe mensen komen wil dat ook zeggen dat andere plaats maken maar ze blijven wel lid van de partij” zei Pierre Bels. Er werd afscheid genomen van Monique Hanswijk die sinds 1991 lid is van de Liberale familie. In 2000 werd ze gemeenteraadslid en heeft drie opeenvolgende legislaturen in de gemeenteraad gezeten. Raf Engels is sinds 1982 lid van de Stabroekse Open Vld. In 1995 werd hij gemeenteraadslid, was bijna tien jaar schepen. Nog nooit heeft iemand van de Stabroekse Open Vld meer voorkeurstemmen behaald dan Raf Engels. Oud-schepen Pierre Bels  duwde de kandidatenlijst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Sandy Bellengé was een gedreven gemeenteraadslid maar werd niet meer verkozen. Hij noemt zijn afscheid dan ook tijdelijk.