Crazy Crochet breekt wereldrecord grootste gehaakte deken voor goed doel vzw Villa Max

Kathy Vanden Broek en Yves Bisschops

Het wereldrecord grootste gehaakte deken is gebroken! Of toch tenminste als het aan Kathy Vanden Broek en Yves Bisschops ligt, de bezielers van het project Crazy Crochet. Crazy Crochet zet zich in voor vzw Villa Max, een organisatie die gezinnen met een ongeneeslijk, mogelijk levensbedreigend ziek kind een ontspannende en kosteloze vakantie schenkt. Vzw Villa Max zorg voor aangepaste accommodatie en ook voor allerlei leuke activiteiten en uitstappen.

Naast een mooi centje in het laatje voor vzw Villa Max, is het einddoel van Crazy Crochet het wereldrecord grootste gehaakte deken te breken en dat is een enorme uitdaging. Want het huidige grootste gehaakte deken is 11.148,50 m² groot, groter dan een voetbalveld dus. Crazy Crochet wilt zeker gaan voor 12.000m² of maar liefst 8000 dekentjes van 1mx1,5m.

Het project wilt een ware community in het leven roepen, toffe samenwerkingen op gang zetten tussen jong en oud, tussen scholen en bedrijven, tussen rusthuizen en jeugdbewegingen, tussen particulieren en overheidsinstanties. Crazy Crochet is inderdaad een ambitieus maar tegelijkertijd ook een heel toegankelijk, plezierig en verrassend creatief project.

De startdatum werd vastgelegd op 21 december 2018 tijdens de warmste week van Studio Brussel. Volgend jaar, op 21 december 2019, zal het deken van Crazy Crochet uitgespreid worden en het liefst voor een officieel jurylid van het Guinness Book of World Records.

Je kan Crazy Crochet steunen op volgende manieren:

  • Haak een dekentje van 1mx1,5m met een persoonlijke twist en laat het ons weten op crazycrochetbelgium@gmail.com
  • Geef jezelf op als crazy vrijwilliger
  • Geef een warm financieel steuntje op het rekeningnummer van vzw Villa Max: BE64 1030 3819 7052 met vermelding van “Crazy Crochet”
  • Volg, like en share Crazy Crochet op Facebook en Instagram
  • Post foto’s van jouw mooi(e) dekentje(s) en haakmomenten #CrazyCrochetBelgium

Achteraf wordt het deken weer uit elkaar gehaald. Een deel van de dekentjes wordt geschonken aan enkele goede doelen, het andere deel wordt geveild ten voordele van vzw Villa Max.

Info: Yves Bisschops – yves.bisschops@vzwvillamax.be   +32 (0)486 44 27 60 
         Kathy Vanden Broek  – crazycrochetbelgium@gmail.com   –  +32 (0)475 79 95 09

https://www.facebook.com/warmdekentje.be