Afbouw van postbussen op komst

Natuurlijk worden er in dit digitale tijdperk beduidend minder brieven en documenten per post verstuurd en dus vindt Bpost het logisch en nodig om het netwerk van rode postbussen af te bouwen, ook in Ekeren. De minst gebruikte bussen zullen verwijderd worden maar bpost wil absoluut voldoende bereikbaarheid voor de burgers garanderen. In het “nieuwe” Ekeren (met Schoonbroek, Rozemaai en Edison die per 1 januari ook postnummer 2180 krijgen) zullen van de huidige 26 exemplaren er nog 17 stuks overblijven op korte termijn.

Op volgende bussen zullen burgers dus binnenkort ‘verdwijnstickers’ kunnen vinden : Hof van Delftlaan 33 – Kapelsesteenweg 403 – Kruidenlaan 45 – Leerhoeklaan 2 – Margrietlaan 15 – Maria-Theresialei 1 – Renaat Veremansstraat 8 – Veltwijcklaan 31 – Waterstraat 28. Merkwaardig : de zogenaamde ‘torenbus’ aan Villa Geniets die een paar jaar geleden nog in volle glorie werd gerenoveerd, zal ook verdwijnen. Verloren moeite en geld blijkbaar.
Er zullen dus nog bussen blijven hangen of staan in Blarenstraat 74 (postkantoor) – Frans Harrewijnlaan 37 (kerk) – Kloosterstraat 80 – Oorderseweg 171 en Veltwijcklaan 222 (station) in het centrum. Voor Mariaburg-Donk blijven over : Bist 74 – Kapelstraat 2 – Schriek 129 – Kapelsesteenweg 207 en 611 – Hertogenlaan 37 en Laar 11. In de ‘geannexeerde’ wijken kun je terecht in Edisonlaan 17 – Successiestraat 23 – Oppergaaistraat 29 – Ferdinand Verbieststraat 67 en Pater Strackestraat 6. Ook de postpunten in Prinshoeveweg en Kapelsesteenweg blijven behouden. (jdh)