Originele zakken voor eindejaar zangertjes te Kalmthout

 

 

 

 

 

De dynamische Jeugdraad van Kalmthout pakte dit jaar voor het eerst uit met een best origineel initiatief. Via flyers maakten zij in de Kalmthoutse scholen bekend dat de kinderen die “Nieuwjaarke zoete” willen gaan zingen, op woensdag 19 december tussen 14 en 15 u op diverse locaties in Kalmthout gratis mooi bedrukte linnen zakken konden ophalen: Achterbroek, Centrum, Heide, Nieuwmoer. Met die zakken kunnen zij dan leuk tijdens hun eindejaar zingen, alle gekregen snoep en fruit in opbergen. Op de mooie linnen zakken staat een zwart gedrukt wintertafereeltje met een als het ware zingende boom met notenbalk; waaronder “Nieuwjaarke zoete” staat. Daarboven staat “Fijn Eindejaar” met een klein hartje, en onderaan het logo van “Jeugd Kalmthout”, en van “Kalmthout als je van natuur houdt”. Er werden vlot ruim 200 zakken opgehaald door kinderen die aangefietst kwamen, eventueel samen met hun moeder. Ook dat was al een belevenis op zich zelf. In Heide stond de vertegenwoordiger van de Jeugdraad aan de stal aan ’t Centrum. Ook dat loonde al een bezoek op zich, aangezien de klassieke beelden van alle jaren, nu vervangen waren door een grote foto met het Kersttafereel, waarbij de hoofden van de figuren vervangen waren door die van Kathleen van ’t Centrum en haar medewerkers!
Lieven Gorissen