Kerstman en – vrouwen trotseerden regen en wind

De kerstman en kerstvrouwen brachten een bezoekje aan de stand van toneelgezelschap “De Vriendenschaar”

Wie zaterdag 8 december naar de kerstmarkt in Stabroek trok, kon best een waterdichte jas of regenponcho aantrekken.  Een paraplu open houden lukte amper met de felle wind.

Toch waren er velen die de regen trotseerden en naar de kersmarkt aan de Moorlandzaal afzakten.  Het was de eerste keer dat de dames van sportcafé De Chalet de kerstmarkt inrichtten. “Wij hebben ons uiterste best gedaan om een gezellige sfeer te creëren, helaas het weer hebben wij niet in de hand”, aldus de dames.  De drank- en eetkrampjes trokken het volk aan. Daarnaast konden de kinderen een toertje op de paardenmolen maken.  Ook de kerstman en zijn kerstvrouwen waagden een ritje. Zij trotseerden de regen en deelde snoepjes uit aan de kinderen en brachten aan elke standhouder een bezoekje.

In de Moorlandzaal kon men snuisteren in de “afgedankte” boeken van de bib, en je favoriete boek voor een prikje mee naar huis nemen. In het sportcafé De Chalet kon je genieten van optredens van het koor Canteclaer uit Hoevenen. Zij brachten stemmige muziek in de sfeervol versierde De Chalet.