Schaatspiste geopend met demonstratie van Katrien Pauwels


Als onderdeel van de Wintertuin is de Kapelse ijspiste, op het Dorpsplein in het centrum van de gemeente, geopend door schaatscoryfee Katrien Pauwels. Zij bracht ook haar dochters Charlotte en Aurélie mee om te tonen wat die in hun mars hebben. Ook de zussen Beau en Nora Coppens, dochters van Staf Coppens, gaven een schaatsdemonstratie. Beau en Nora Coppens behaalden onlangs respectievelijk een 3de en 11de plaats op het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen. Katrien Pauwels is dan weer een begrip in de kunstschaatsscene. Jarenlang behoorde ze tot de top vijftien van de wereld en op haar achttiende stond op de Spelen van Sarajevo 1984. Alle ervaren schaatsers toonden dat het ijs in perfecte staat is en klaar om de massa te ontvangen. Vorig jaar waren er meer dan 15.000 schaatsers. Het traditionele lintje werd doorgeknipt door burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) bijgestaan door leden van het schepencollege.

Tot en met zondag 6 januari kan er geschaatst worden. De overdekte ijspiste, met een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter, maakt deel uit van een wintertuin. De ijspiste is geopend, tot 21 december, op weekdagen van 9 tot 22 uur en tijdens het weekend van 11 tot 22 uur. Nadien, tot en met 6 januari, kan er vanaf 11 uur geschaatst worden tot eveneens 22 uur. Een schaatsbeurt kost 5 euro en 7 euro schaatsen inbegrepen. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een 5 of 10 beurtenkaart. Groepen en scholen krijgen een korting. Het volledige programma, met verschillende themadagen, is te raadplegen op www.wintertuinkapellen.be