Feestelijke opening expo ‘150 jaar Sint-Vincentius’

In aanwezigheid van leden van de raad van bestuur, districtraadsleden, familie en sympathisanten werd dinsdag 4 december de tentoonstelling ‘150 jaar WZC Sint-Vincentius’ geopend door districtsburgemeester Koen Palinckx en directrice Anne Cauwe.
Koen Palinckx beklemtoonde de impact die Sint-Vincentius al tijdens drie eeuwen heeft op de ouderenzorg in Ekeren. Inderdaad werd eind 1868 gestart als ‘godshuis’ en ‘gasthuis’ onder leiding van kloosterzusters van de congregatie van Vincentius a Paolo. De expo, op het gelijkvloers van de in 2016 in gebruik genomen nieuwe gebouwen, loopt van woensdag 5 tot en met vrijdag 14 december (telkens van 10 tot 16 uur) en toont in woord en beeld de evolutie van de instelling tot heden. Toegang is gratis via de ingang aan de Molenaarstraat 61.
Anne Cauwe wenste vooral heel wat instanties en mensen te bedanken die in de loop der jaren mee geholpen hebben om het huidige Woonzorgcentrum uit te bouwen tot wat het nu is, namelijk een erg moderne instelling waar vanaf januari 2019 de tweede fase van de nieuwbouw zal van start gaan. Zij had een bijzonder en emotioneel woord van dank voor de eerste lekendirectrice Maria ‘Mippe’ Volant die in de jaren ’70 de toenmalige nieuwbouw, naar een ontwerp van Ekerse architect Ferre Verbaenen, tot een goed einde bracht.

De plechtigheid werd stemmig muzikaal opgeluisterd door een damestrio en afgesloten met een receptie waarbij getoast werd op de goede afloop van de tweede bouwfase en de genodigden werden vergast op een heerlijk stukje patisserie. (jdh)