Decemberwinkel viert zijn 10de editie

Voor de 10de keer opent de Decemberwinkel naar jaarlijkse gewoonte de deuren. 20 kunstenaars brengen een meer dan uitgebreide collectie van kunst- en ambachtelijk vervaardigde voorwerpen. En dit voor de tweede maal vanuit de sfeervolle kapel van “’t Missiehuis” in Kalmthout.  Tijdens de eindejaarsperiode schieten de pop-ups de grond uit. Christmas shopping is a must. De Decemberwinkel is anders. Reeds voor de 10de keer organiseert het team achter vzw Kunstpresent de Decemberwinkel: betaalbare kunst, originele cadeautjes en allerlei moois voor jezelf of je interieur, rechtstreeks van de kunstenaar.

Dit jaar verkopen 20 kunstenaars hun uitgebreide collecties vanuit de leegstaande kapel van ‘DVC Sint-Jozef / Heder’, Missiehuislei 46 te Kalmthout. Je vindt er kunstobjecten, sieraden, serviesgoed, verlichting, kleine meubels, decoratie, schilderijen, accessoires voor groot en klein, lederwaren, tekeningen … Allerlei moois om te geven of te houden!

Op zaterdagavond 8 december weergalmen de klanken van het saxofoonkwartet ‘Only 4 Saxes’ door de kapel. Het kwartet is opgericht in 2002 en bestaat uit 4 leden, allen verbonden met Kalmthout. Het concert begint om 20.00u en gaat door in de Decemberwinkel. Tickets zijn online te bestellen via www.decemberwinkel.be

Goede doel: de nieuwe kinderboerderij!
Jaarlijks wordt er ook een bijdrage geschonken aan een door Kunstpresent gekozen goed doel. De kunstenaars schenken een werk voor de tombola en de bewoners van Heder maken kaarsen. De opbrengst van de prachtige natuurfoto’s uit de omgeving, samen met de vrije giften voor drankjes en hapjes in de bodega, gaan integraal naar Heder, voor de realisatie van hun kinderboerderij.

Decemberwinkel is open van woensdag tot en met zondag van 10-18u – zaterdag 8 december doorlopend 10-22u –  Info: www.decemberwinkel.be