Win vrijkaarten voor Singer-Songwriters bij Kas


Voor de jaarlijkse singer-songwriteravond heeft het KAS-team een attractief programma samengesteld: lokaal talent en grote namen uit het buitenland waarbij de iconische band Fairport Convention het bindmiddel is. Murphy Munro is het alter ego van singer/songwriter Nick Martinet. Solo, of samen met z’n band schetst Murphy Munro verhalen over alledaagse gebeurtenissen in het leven van gewone mensen. Achter elke deur schuilt een verhaal. Een herkenbare en treffende menselijkheid die als rode draad doorheen de nummers kronkelt.
De Nederlandse Linde Nijland is een succesvolle folkzangeres en schrijfster, en ze staat, net als Murphy Munro, voor de tweede keer op het KAS-podium. Ze is volop bezig aan de opname van haar elfde CD, met vooral eigen songs. “Mijn vorige plaat, “The Jukebox project” waren folkcovers van hits uit de jaren 60 en 70, denk maar aan “Whiter Shade of Pale” of “Nights in White Satin”, maar ook nummers van Bob Dylan en David Gates,” legt Linde uit. “Verwacht dus songs uit die albums en ook van Sandy Denny, leadzangeres van de legendarische Britse groep Fairport Convention.”
Volgens Linde leeft folk méér in Vlaanderen dan in Nederland. “Het publiek trekt zich niets van trends aan, het is tijdloze muziek, ook te genieten door niet-folk-kenners. Op het KAS-podium wordt ze bijgestaan door Bert Ridderbos (gitaar, cither,banjo).
Met de Britse, maar sedert 2000 in Nederland wonende Iain Matthews zet KAS de kers op de taart van de singer-songwriter avond. Iain Matthews blijft voor eeuwig de oprichter van Fairport Convention.
Met Matthews’ Southern Comfort had Iain een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven “Woodstock”…. Samen met Linde Nijland werkte Iain Matthews ook aan een eerbetoon voor de overleden zangeres Sandy Denny.
Voor een duet op de KAS-planken is alvast de pap in de mond gegeven….

Vrijdag 7 december 20.20 u – deuren 19.45 u – tickets 14 € voorverkoop (tot 1 uur voor aanvang), 17€ kassa  – info@kasattenhoven .be
+ 32 0495 28 10 08

Wij mogen van KAS 2x 2 vrijkaarten wegschenken aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 5 december naar redactie@publipolder.be