DP World Antwerp plant bomen met Natuurpunt en Out of Use

Op zondag 25 november plantten 15 medewerkers van havenbedrijf DP World Antwerp samen met honderden vrijwilligers bomen in Sint-Katelijne-Waver tijdens de boomplantactie van Natuurpunt. Het bedrijf ruilde 100 oude gsm’s en smartphones in voor de aankoop van bomen en bosgrond.

Tijdens zijn jaarlijkse Go Green-week in september, waarbij volop ingezet wordt op duurzame initiatieven, organiseerde terminaloperator DP World Antwerp een inzamelactie voor oude gsm’s en smartphones onder zijn medewerkers. Voor deze actie werkten ze samen met Out of Use, een organisatie gespecialiseerd in het hergebruik en de recyclage van oud-elektro en IT, in hun campagne “Recycleren voor Natuurpunt”. Voor elke 4 oude gsm’s of 1 herbruikbare smartphone kan Natuurpunt 1 boom en bijbehorende m² grond aankopen. DP World verzamelde 100 gsm’s, goed voor 25 bomen.

Zondag werden in totaal 7.000 bomen aangeplant door honderden vrijwilligers (eik, beuk, hazelaar …) in de Gasthuisbossen Bunker in Sint-Katelijne-Waver. Van 2011 tot nu zijn de Gasthuisbossen al met 9,5 hectare gegroeid, of zo’n 24.000 bomen. Dit jaar komt daar nog eens 5 hectare bij.