Topkunstenaar Biënnale van Venetië Guy Van den Bulcke met recent werk te gast in Brasschaat

Kunstenaar Guy Van den Bulcke stelt vanaf 18 november 2018 drie weekends tentoon in Early Birds Art Gallery in Brasschaat. Het is een unieke opportuniteit want hij toont er zijn meest recente olieverfschilderijen uit 2017 en 2018. Guy is reeds uitgenodigd voor de 58ste Biënnale van Venetië in 2019. Tijdens de twee vorige edities, in 2015 en 2017, had hij een expositie in het Palazzo Mora in de Cannaregiowijk.

Tijdens heel zijn figuratieve schilderloopbaan van bijna een halve eeuw zoekt Guy Van den Bulcke (°1931), naast de mens die hij in talrijke schilderijen afbeeldt, naar het sublieme in de natuur. Voor zijn recente schilderijen bestudeerde hij intensief de elementen aarde, lucht en water. Mens en dier beheersen een groot deel van zijn nieuwste productie. En dan vooral vogels, want Guy is een gepassioneerd amateurornitholoog. Guy Van den Bulcke heeft als landschapschilder een persoonlijke stijl. Hij onderwerpt de natuur aan zijn eigen schilderkunstige wetten en regels. Zijn actuele landschappen uit
alle uithoeken van de wereld zijn apart te noemen. In zijn recente doeken duiken eenden en uilen op, naast de mens in diverse gedaanten, uit alle streken en culturen in de wereld.

“Guy Van den Bulcke blijft verwonderen. Voor de derde keer op rij zal hij in het Palazzo Mora in Venetië exposeren tussen bekende namen zoals Daniel Buren en Yoko Ono. Wij zijn dan ook zeer vereerd dat wij de recente olieverfschilderijen van deze kunstenaar in onze regio kunnen tonen”, aldus Francis Dedrie van Early Birds Art Gallery.

Locatie en timing
De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 18 november 2018 tussen 11 en 18 uur in de Early Birds Art Gallery, Bredabaan 1183 in Brasschaat. De kunstenaar is aanwezig. Daarna is het werk van Guy te bewonderen van 23 november tot en met 7 december 2018, op vrijdag en zaterdag van 14 uur tot 18 uur en op zondag van 11 uur tot 18 uur. Andere momenten zijn mogelijk na afspraak.

Info: Francis Dedrie, Bredabaan 1183, 2930 Brasschaat – +32 (0)470 932 415, info@earlybirdsart.com, www.earlybirdart.com